1. Kaupat pankin aikatauluista riippumatta

Kaupat voi tehdä omalla toimistolla tai jopa kokonaan etänä

2. Osakekirjoista ei tarvitse enää huolehtia

Pankit hoitavat osakekirjojen siirtämisen sekä siirtomerkinnät

3. Maksut ja velvoitteet hoituvat

DIAS huolehtii välityspalkkion ja varainsiirtoveron maksamisesta

MISTÄ ON KYSE?

Kaupat voi pian toteuttaa digitaalisesti

DIAS mahdollistaa asuntokaupat riippumatta pankin aikatauluista. Digitaalista asuntokauppaa hyödyntävä kiinteistönvälittäjä voi joustavasti tarjota asiakkailleen heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivan kaupantekokemuksen. Kaupat voi toteuttaa esimerkíksi välittäjän toimistolla. Mikäli asiakas haluaa hoitaa asiat etänä, DIAS mahdollistaa myös sen.

Digitaalinen asuntokauppa huolehtii viestinnästä pankkien ja kiinteistönvälittäjien välillä, asuntokaupan vaiheiden etenemisestä, digitaalisista allekirjoituksista, osakekirjojen siirtelystä, rahojen maksamisesta sekä viranomaisvelvoitteiden hoitamisesta.

DIAS-alustan kautta voi välittää sekä vanhojen paperisten asunto-osakkeiden että uusien digitaalisten asunto-osakkeiden kauppoja. Pankeista mukana ovat jo Aktia, Danske Bank, Nordea, OP ja S-Pankki.

ALOITUS

Miten aloitan digitaalisen asuntokaupan?

DIAS on alusta, jonne kaupat lähetetään välitysjärjestelmän kautta. Kaupan käynnistämisen jälkeen pankit tarkastavat kaupan ja ostaja ja myyjä saavat kutsun allekirjoittamaan kaupat digitaalisesti. Allekirjoituksen jälkeen DIAS huolehtii maksuliikenteestä, sekä omistusoikeuden siirrosta. Välitysjärjestelmiin voidaan hakea tiedot kaupan tilasta reaaliajassa. Kun kauppa on valmis, pääsee välittäjä lataamaan kaikki tarvittavat tiedot ja dokumentit.

Miten teen ensimmäiset kaupat?

Kiinteistönvälittäjänä voit aloittaa sähköisen asuntokaupan suoraan käyttämäsi kiinteistönvalitysjärjestelmän kautta. Kysy lisätietoja järjestelmätoimittajaltasi tai Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:ltä.

Miten DIAS eroaa muista asuntokauppaan liittyvistä järjestelmistä?

DIAS on ainoa järjestelmä, joka mahdollistaa kaupanteon täysin digitaalisesti, ilman käyntiä pankissa. DIAS on myös ainoa järjestelmä, joka hoitaa ja varmistaa kaikki kaupanteon prosessin vaiheet.

DIAS-alustan kautta kaikki kaupan osapuolet pääsevät osallistumaan aukottomasti samaan prosessiin — myös asunnon ostaja ja myyjä osallistuvat prosessiin allekirjoittamalla kauppakirjan ja antamalla digitaaliseen kaupankäyntiin tarvittavat valtuutukset suoraan DIAS-alustan käyttöliittymässä.

DIAS-asuntokauppa on jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisempi, koska siinä voidaan paremmin taata tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, joka ehkäisee huijausmahdollisuudet.

Tietoturvaan liittyy myös se, että poiketen perinteisistä järjestelmistä, DIAS on hajautettu järjestelmä, jonka avulla kaupan osapuolet pääsevät vain heille kuuluvaan tietoon käsiksi.

Kaupanteko DIAS-alustalla on yhtä turvallista kuin verkkopankin käyttäminen.

Takaisin etusivulle