12.4.2023

Vuokraoikeuden siirto on nyt mahdollista tehdä DIASissa

DIAS on julkaissut 12.4.2023 ensimmäisen laajennuksen DIAS-kiinteistökauppaan. Nyt DIASissa voi tehdä myös olemassa olevan vuokraoikeuden kaupan eli vuokraoikeuden siirron.

Monissa kaupungeissa omakotitalot sijaitsevat nykyisin kaupungin vuokratonteilla, jolloin kodin vaihtaessa omistajaa, kaupataan itse asiassa kiinteistön vuokraoikeus eikä kiinteistöä. DIASin avulla jatkossa myös vuokraoikeudet vaihtavat omistajaa ajasta ja paikasta riippumatta.

— Vuokraoikeuden DIAS-kauppa on ollut välittäjien keskuudessa toivotuin laajennus DIAS-kiinteistökauppaan ja laajennuksella DIAS vastaa nyt käyttäjien toiveisiin, toteaa DIASilla laajennuksen kehityksestä vastannut Hannakaisa Heinonen.

Vuokraoikeuden DIAS-kaupassa tutut DIAS-kaupan vaiheet

Vuokraoikeuden DIAS-kauppa vastaa hyvin pitkälti kiinteistön DIAS-kauppaa, vain pienillä muutoksilla kaupan tietoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että myös vuokraoikeuden DIAS-kauppa noudattelee tuttua DIAS-kaupan prosessia, joka on muodostettu yhdessä toimialan kanssa. Panttikirjojen siirto sekä kauppaan liittyvät maksut hoidetaan DIAS-kaupan yhteydessä, eikä kiinteistönvälittäjän tarvitse huolehtia niistä erikseen.

Jokainen välitysjärjestelmä toteuttaa tuen vuokraoikeuden DIAS-kaupalle omassa tahdissaan. Ajan tasaisen tiedon saat DIASin tukiportaalista tai kysymällä välitysjärjestelmätoimittajalta.

Lue lisää vuokraoikeuden DIAS-kaupasta DIASin tukiportaalin artikkelista tai katso, miten kiinteistön DIAS-kauppa vertautuu perinteiseen kauppatapaan.

Lisätietoja:

Eero Talonen
Liiketoimintajohtaja, Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy
040 865 5616