TIEDOTE 26.1.2022

Digitaalinen asuntokauppa kovassa kasvussa — joka kolmas välittäjien tekemä asunto-osakekauppa tehdään DIASin kautta

Digitaalinen asuntokauppa jatkoi Suomessa voimakasta kasvua vuonna 2021. Asuntokaupat etänä mahdollistavan DIAS-palvelun kautta tehdään Suomessa jo joka kolmas kiinteistönvälittäjän tekemä asunto-osakekauppa. Marraskuussa 2021 välittäjien tekemistä asunto-osakekaupoista 32,5 % tehtiin digitaalisesti DIASin välityksellä.

Vuonna 2021 DIAS-kauppoja teki yli 3 000 yksittäistä kiinteistönvälittäjää. DIAS onkin vakiinnuttanut asemansa merkittävänä alan toimijana, joka sujuvoittaa ja tehostaa asuntokauppaa. Kasvun ennustetaan jatkuvan myös tulevina vuosina.

— Kohta puolet Suomen asunto-osakekaupoista tehdään digitaalisesti. Olemme laajentumassa lisäksi kiinteistökauppojen puolelle, kertoo DIASin liiketoimintajohtaja Eero Talonen.

DIAS säästää asuntokaupan osapuolten aikaa ja vaivaa

DIAS-palvelun kautta asunto-osakekauppa voidaan tehdä kokonaan etänä. Asuntokauppa ei ole enää aikaan tai paikkaan sidottua, ja kaupat on mahdollista tehdä vaikka lomamökiltä käsin. Asunnon ostaja ja myyjä tarvitsevat ainoastaan verkkopankkitunnukset, joiden avulla he allekirjoittavat kaupat.

DIAS säästää merkittävästi kaikkien osapuolten aikaa ja vaivaa, sillä aikatauluttamista ja kaupan kaikkien osapuolten yhteisiä tapaamisia pankkikonttoriin ei enää tarvita.

— DIAS-palvelu yllätti minut iloisesti. En voinut kuvitellakaan, että asuntokaupan teko voi olla näin vaivatonta, kertoo ensiasuntonsa juuri ostanut Eveliina Perämäki.

DIAS kattaa koko Suomen asuntolainamarkkinan

DIAS-palvelu on kehitetty yhdessä toimialan kanssa, ja se on kaikille välittäjille ja pankeille avoin. DIASin piirissä ovatkin tällä hetkellä kaikki alan toimijat, ja se kattaa käytännössä koko Suomen asuntolainamarkkinan. DIAS tehostaa merkittävästi alan toimintaa, sillä kaupanteon prosessi on kaikille yhdenmukainen ja vakioitu.

Keväällä 2022 DIAS laajenee myös kiinteistökauppaan. DIAS seuraa aktiivisesti alan toimintaa, sääntelyä ja muutoksia ja kehittää palveluaan ketterästi vastaamaan alan toimijoiden ja käyttäjien tarpeita.

Lisätietoja:

Eero Talonen
Liiketoimintajohtaja, Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy
040 865 5616