TIEDOTE 30.12.2020

Alma Talent DIASin enemmistöomistajaksi

Alma Talent Oy kasvattaa omistusosuutensa Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:ssä 80,5 prosenttiin. 30.12.2020 tehdyssä osakekaupassa. DIAS Oy:n perustajayritys ja pääomistaja Tomorrow Tech myi Alma Talentille kokonaan 57,1 prosentin osuutensa. Lisäksi perustajapankit OP, Danske Bank A/S, Aktia Bank Abp ja S-Pankki Oyj myivät yhteensä 18,4 prosenttia yhtiön osakkeista. Pankkien omistukseen jää 19,5 prosenttia yhtiön osakekannasta. Aiemmin Alma Talent omisti DIAS Oy:sta 5 prosenttia.

DIAS on vuonna 2018 perustettu digitaalisen asuntokaupan alusta, joka yhdistää asunnon ostajan, myyjän, kiinteistönvälittäjän ja pankin yhteiseen järjestelmään. DIAS on yksi ensimmäisistä Suomessa valmiiksi saaduista lohkoketjupohjaisista palveluista. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa.

Suomessa tehdään yhteensä noin 125 000 asunto- ja kiinteistökauppaa vuodessa. DIAS on mahdollistanut digitaalisen asuntokaupan vuodesta 2019 lähtien. Tällä hetkellä DIAS:in piirissä on jo yli 3000 kiinteistönvälittäjää ja asuntoluottoja myöntävä pankkisektori lähes kokonaisuudessaan. DIAS-kauppojen määrä on kasvanut tasaisesti vuoden 2020 aikana ja koronavirusepidemian myötä kiinnostus palvelua kohtaan on kasvanut.

DIAS jatkaa yrityskaupan jälkeen kaikkien osapuolten tasapuolista palvelua digitaalisen asuntokaupan arvoketjussa yhä yhtenäisemmän käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi. Perustajaosakas Sami Honkonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana määräajan, varmistaen toiminnan siirron Almalle.

— DIAS on onnistunut luomaan poikkeuksellisen yhteistyön koko alan kanssa ja on hienoa, että se työ saa Almasta jatkajan. Meillä on pitkä kokemus työskentelystä Alman kanssa ja uskomme, että nyt asuntokaupan digitalisaation vauhti kiihtyy entisestään, Digitaalinen Asuntokauppa DIAS Oy:n toimitusjohtaja Sami Honkonen sanoo.

Lisätietoja:

Sami Honkonen
Toimitusjohtaja, DIAS Oy
puh. 040 535 3463

Juha-Petri Loimovuori
Toimitusjohtaja, Alma Talent Oy
puh. 010 665 2360