6.7.2022

Digitaalinen asuntokauppa muuttaa koko toimialaa

AVOIMET TYÖPAIKAT

Tule rakentamaan digitaalista asuntokauppaa

MITÄ DIAS TEKEE?

DIAS hoitaa asuntokaupan
digitaalisesti

Pankkien tarkastukset
Ostajan ja myyjän allekirjoitukset
Maksut välittäjälle ja verottajalle
Kauppahinnan maksun
Omistajuuden muutoksen
OSTAJALLE & MYYJÄLLE

Kaupanteko helpottuu niin myyjälle kuin ostajalle

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄLLE

Asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kauppa on nyt entistä joustavampaa

KUMPPANIT

Parempaa asuntokauppaa
rakentamassa ovat

… ja monet muut. Kysy lisää välittäjältäsi!

LISÄÄ TIETOA

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on DIAS?

DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa. Se on Suomessa kehitetty asuntokaupan alusta, jossa ovat kattavasti mukana asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit. DIAS mahdollistaa asuntokaupan tekemisen digitaalisesti. Digitaalinen asuntokauppa on mahdollista vaikka osakekirja olisi paperinen.

Mitä tarkoittaa digitaalinen asuntokauppa?

Digitaalisella asuntokaupalla tarkoitetaan DIAS-palvelun avulla tapahtuvaa asunto- tai kiinteistökauppaa. Kaupankäynti käynnistyi DIAS-alustalla kesäkuussa 2019. DIASissa asuntokauppaa tehdään asunto-osakkeilla, joilla on perinteiset paperiset osakekirjat. Kiinteistökaupasta löydät lisää tietoa täältä.

Mitä hyötyä DIASista on?

Digitaalinen asuntokauppa on entistä joustavampi, turvallisempi ja nopeampi tapa kaupankäyntiin. Kaupankäynti ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua, vaan kaupan voi tehdä vaikka lomamatkalta. DIASin käyttö tulee lyhentämään kauppojen läpimenoaikoja.

Vaaditaanko DIASin käyttöön myös digitaalinen asunto-osake?

Vuoden 2019 alusta lähtien asunto-osakkeiden digitalisoiminen on lähtenyt etenemään asteittain. Kaikki uudet asunto-osakeyhtiöt perustetaan nyt suoraan digitaalisiksi. Vanhojen osakeyhtiöiden osakeluetteloiden digitalisoinnin osalta siirtymäaika alkoi 1.5.2019 ja päättyy 31.12.2023. Valtaosa asunto-osakkeista on vielä paperisia ja siksi myös DIAS aloittaa kaupankäynnin paperisilla osakekirjoilla.